Ons doel

Grace Village
Grace Village is een kinderdorp dat wordt gerund door Karin van den Bosch.

Zij werd in 2004 door de lokale overheid gevraagd om in Shire (Ethiopië), een kinderdorp op te zetten. Dit kinderdorp kreeg de betekenisvolle naam “Grace Village”, wat betekent: dorp van genade.

Inmiddels is Grace Village uitgegroeid tot een plaats waar voornamelijk vondelingetjes worden opgevangen en kortdurende opvang voor kinderen in crisis situaties. Grace Village vindt dat kinderen waar mogelijk in hun familie op moeten kunnen groeien en daarom worden weeskinderen in hun families opgevangen en waar nodig worden die families ondersteund.

In Grace Village wonen bijna veertig kinderen die een liefdevol thuis ervaren en begeleid worden in geestelijke vorming, onderwijs, gezonde voeding en medische zorg.
Op kleine schaal wordt er ook aan lokale adoptie gedaan maar dit staat nog erg in de kinderschoenen in Ethiopie.
De kinderen kunnen in Grace Village blijven wonen totdat ze volwassen zijn en voor zichzelf kunnen zorgen of totdat er een goede oplossing voor hun thuissituatie is gevonden.

Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website: www.bridgetolight.nl

De opbrengst van de producten van Soap for Hope wordt hoofdzakelijk gebruikt om de kinderen in Grace Village goed onderwijs aan te bieden vanaf kleuterschool tot voortgezet onderwijs. Het onderwijs wordt betaald, uniformen, school materiaal en vervoer van en naar school.